De ce să mergi la psiholog?

De ce să mergi la psiholog?

 

Secolul anterior a stat sub semnul prejudecăților oamenilor privind domeniul psihologiei. În prezent, interesul de a apela la serviciile unui psiholog este în continuă creștere. Este un rezultat firesc al evoluției. Preocuparea față de sine trebuie să fie permanentă. Acest interes pentru cunoaștere și dezvoltare deservește evoluției propriei persoane și speciei umane.

În viața fiecăruia dintre noi este importantă reușita relațiilor pe care le avem cu familia și societatea. Aceste legături reprezintă, de fapt, oglinda capacităților interne de autocunoaștere și optimizare. Alegem să trăim în lumea în care trăim în prezent. Alegem în mod conștient sau nu. De aceea, perspectiva unei schimbări este o chestiune legată tot de propria alegere.

În prezent, există pe piață numeroase surse de dezvoltare personală. Te învață despre cum să devii mai eficient și mai adaptat la cerințele societății. Ele pot oferi un sprijin moral și emoțional temporar dar pot determina și o presiune legată de propriul stil de viață. Astfel ni se spune permanent că trebuie să fim fericiți, în caz contrar se consideră că am eșuat. Este un îndemn fals. Dacă îl urmăm, efectele pot fi profund dăunătoare și cu consecințe de lungă durată.

Fiecare dintre noi este unic, are propria poveste și propriile resurse de dezvoltare personală.

 

De ce să mergi la psiholog?

 

  • Pentru o evaluare psihologică complexă a propriei personalități;
  • Pentru o evaluare a nivelului intelectului;
  • Pentru consiliere individuală sau de cuplu;
  • Pentru asistență și consiliere în vederea optimizării / dezvoltării personale;
  • Pentru intervenții paliative;
  • Pentru intervenții în situații de criză.

În toate aceste cazuri, sprijinul unui specialist este necesar, chiar obligatoriu. Pentru a produce modificări profunde la nivel cognitiv, emoțional și comportamental avem nevoie de repere clare. Un profesionist îți va fi partener pe drumul către cunoașterea de sine și dezvoltarea personală. De asemenea, un psiholog îți va acorda sprijinul necesar în momente dificile din viață, în situații de criză sau traumatizante.

Pentru că finalul este mereu un alt început, să nu uităm că avem dreptul și obligația de a ne autocunoaște, de a beneficia de sprijin în momente dificile și de a ne dezvolta. Pentru o viață mai bună.

Servicii oferite: